Zeewind Conflictbegeleiding&Mediation

   

 

 

 ADR full certified register onderhandelaar

Wat zijn nu de kosten van een mediation?

Als het om een echtscheiding wordt een uurtarief van € 90,= excl. 21% BTW in rekening gebracht. Een behoorlijk bedrag dat realiseren wij ons maar daarvoor moet de mediator zich blijven bijscholen, veel kennis en kunde vergaren en die actueel houden in een constant veranderend werkveld. Toch is dat duidelijk goedkoper dan de advocatuur waarbij het uurtarief alleen al substantieel hoger is dan bij Zeewindmediation en daarvan heb je er dan twee nodig.

Een gemiddelde, relatief standaard, echtscheiding neemt zo.n 16 - 18 uur in.

U kunt er bij een standaard echtscheiding ook voor kiezen om een bedrag van € 1.450,= excl. BTW vooruit te betalen voor het hele traject, waarbij het risico van uitloop bij ZeewindMediation ligt. Voor u liggen dan uw kosten vast. Bij het intake gesprek zullen we bespreken of dat voor u mogelijk is waarna u hier in alle vrijheid over kunt beslissen.

De genoemde kosten zijn de kosten van de mediator. Nadrukkelijk niet inbegrepen zijn de kosten van het indienen door een advocaat - en de griffiekosten van de rechtbank - van het echtscheidingsconvenant bij de rechtbank, waarbij door de advocaat nog een finale check gedaan wordt of wat afgesproken is ook door beide partijen zo begrepen wordt.  

Zeewind Conflictbegeleiding&Mediation werkt niet op basis van een toevoeging, dat wil zeggen een door de overheid betaalde mediation met een eigenbijdrage van de klanten.

In geval van een arbeidsmediation, een B2B of een overheid / burger mediation is het uurtarief  € 140,= per uur excl. BTW. Dat is voor mediation op de standaard locatie in Goes. Op een andere locatie kunnen er aanvullende kosten in rekening gebracht worden.